Sök och boka hotell i Milano

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Milano fotboll


Milano fotboll. Milano är en minst sagt fotbollstokig stad. Här erbjuds fotboll i världsklass och det är verkligen en speciell upplevelse att titta på en match på plats. Stadens två konkurrerande klubbar i Serie A är Associazione Calcio (AC) Milan och Football Club Internazionale (FC) Milano. De båda lagens hemmaarena är Stadio Giuseppe Meazza. Med en publikkapacitet på 85 700 åskådare är den största fotbollsarena i Italien. Stadion, som tidigare hette San Siro, byggdes om inför fotbolls-VM i Italien 1990.

AC Milan, som grundades år 1899, är historiskt sett den mest framgångsrika fotbollsklubben i Italien. Laget har vunnit den högsta ligan hela 17 gånger. AC Milan vann UEFA Champions League 2007. Förutom denna seger har AC Milan vunnit UEFA Champions League sex gånger tidigare. Vidare innehar fotbollslaget rekord i antal matcher utan förlust. Rekordet härstammar från säsongerna 1990–1993.

Under årens lopp har många storstjärnor spelat i klubben. Under en tid i början av 1950-talet spelade Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm i klubben. Gunnar Nordahl är med sina 221 mål på åtta säsonger den spelare i AC Milans historia som har gjort flest mål. Andra skyttekungar i klubbens historia är Aldo Boffi, José Altafini, Pierino Prati, Gianni Rivera, Pietro Paolo Virdis, Marco van Basten och Andrij Sjevtjenko.

FC Inter, som grundades år 1908, är en av Europas allra största och mest framgångsrika fotbollsklubbar genom tiderna. Laget har vunnit Serie A 15 gånger. Vidare har FC Inter vunnit UEFA Champions League två gånger, 1964 och 1965. Många världsspelare har genom årens lopp tagit på sig den blåsvartrandiga matchtröjan. Några svenskar har också spelat i klubben, såsom Bengt Lindskog och Lennart ”Nacka” Skoglund. Idag gör den svenske världsanfallaren Zlatan Ibrahimovic stor succé i FC Inter. Några av klubbens mest kända skyttekungar genom tiderna är Giuseppe Meazza, Istvàn (Stefano) Nyers, Antonio Valentin Angelillo, Sandro Mazzola, Roberto Boninsegna, Aldo Serena och Christian Vieri.

För att få tag på biljetter till någon av AC Milans eller FC Inters hemmamatcher kan du surfa i på sajter som LA Travel, Here we go, Tailor Events och GO Sport Travel. Det är alltid en bra idé att vara ute god tid när man ska sätta samman en fotbollsresa till Milano. Du kan också chansa och åka ner till Milano och köpa dina fotbollsbiljetter på plats. Var dock noga med att kontrollera så att din återförsäljare av matchbiljetter är seriös. Annars finns det alltid en risk att du betalar dyra pengar för biljetter som inte är giltiga.

När du har hittat biljetter till fotbollsmatchen i Milano är det hög tid att se sig om efter en flygbiljett. Att ta flyget till Milano behöver inte bli särskilt dyrt. För att hitta flyg till Milano kan du surfa in på sajter på Seat 24 och Travelstart. Milano är en stad med hotell i de flesta prisklasser. Det enklaste sättet att boka ett hotell i Milano är att göra det direkt över Internet. Skulle det uppstå några frågetecken i samband med din bokning så ska du inte tveka att höra av dig direkt till hotellet. Några fräscha hotell i mellanprisklassen som kan rekommenderas är Hotel Valganna (Via Vare 32), Best Western Astoria Hotel (Viale Murillo 9) och Hotel Ariosto (Via Lodovico Ariosto 22).