Sök och boka hotell i Milano

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Milano karta


Milano karta. Milano är med sina 1,3 miljoner invånare Italiens näst största stad. Staden ligger belägen vid floden Olena i Lombardiet. Milano är provinsen Milanos huvudort. Milano är en stad med en lång och spännande historia. Det sägs att staden grundades av kelterna redan 600 f.Kr. Idag är Milano en modern europeisk storstad och ett mycket viktigt finansiellt och kulturellt centrum. Några av stadens största sevärdheter är katedralen Duomo, operan La Scala och kyrkan Santa Maria delle Grazie där Leonardo da Vincis nattvarden återfinns.

Innan man reser till Milano kan det vara en god idé att förse sig med en karta över staden. En karta över Milano kan vara behjälplig redan då du sitter hemma framför datorn och letar efter hotell i staden. På så vis kan du enkelt se hur de olika hotellen ligger i förhållande till sevärdheter, restauranger och shopping. Vidare kan en karta över Milano vara bra att ha om man vill planera sin resa till staden lite mer grundligt, detta i synnerhet om man reser till Milano över en weekend och vill fylla den med så mycket intryck som möjligt.

Genom att titta hur de olika sevärdheter ligger kan du med kartans hjälp se vad som är lämpligt att göra under en viss dag, och vilka aktiviteter som passar bättre en annan dag. Att ta sig runt i Milano är tämligen enkelt. Staden har ett väl utbyggt kollektivtrafiknät. Du kan skriva ut en karta över Milanos tunnelbanenät från sajten Citylightnews. Undvik dock att köra i centrala Milano. Trafiken kan vara ganska rörig och vidare är det förbjudet att köra i vissa delar av centrala Milano. Om du tar bilen från Sverige till Milano ska du se till att vara försedd med en bra vägkarta eller detaljerade färdanvisningar. En bra sajt för detaljerade färdanvisningar är Map24.

Du kan skriva ut en karta över Milano direkt via sökmotorn Google. En nackdel med att skriva ut kartor över Milano på sin skrivare hemma är att det är få som har möjlighet att göra utskrifter som är större än A4. Därmed blir det problem om man vill ha en detaljerad karta över Milano. Om du vill köpa en större karta över Milano är det oftast billigast att göra det på en sajt som exempelvis Resebokhandeln. Kontrollera dock alltid så att kartan över Milano finns i lager. Detta i synnerhet om du är sent ute med din beställning. Ett förlag som gör bra kartor över Milano är Hallweg.

Du kan också hitta bra kartor över Milano i diverse reseguider. Var dock noga med att köpa en uppdaterad reseguide. Kontrollera således alltid tryckår på reseguiden över Milano, innan du köper den. Lonely Planet är ett förlag som kan erbjuda en mycket fin reseguide till Milano. Ett annat förlag som kan erbjuda en reseguide och karta över Milano är Insight Guides Pocket. För att få tag på en karta över Milano väl på plats i staden kan du vända dig till receptionen på ditt hotell eller vandrarhem. Vidare kan du också uppsöka någon av stadens turistinformationskontor. Du hittar ett på Milanos centralstation och ett annat vid Piazza Duomo.