Sök och boka hotell i Milano

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Milano restaurang


Milano restaurang. Italien är ett land som är välkänt för sin matkonst. Området kring Milano är välkänt för produkter som salame di Milano, grana padano, mascarpone, gorgonzola och crescneza. I Milano finns det restauranger i de flesta prisklasser. Traditionell milanesisk kokkonst baserar sig på enkla recept. Men Milano är också en stad som är mycket trendkänslig och under årens lopp har det kinesiska, indiska, afrikanska, japanska och mellanösterns kök varit mycket populärt. Milanoborna har först på senare tid återvänt till sitt ursprung. När du besöker Milano ska du verkligen ta tillfället i akt att prova några av de rätter som är typiska för regionen.

En av de aperitifer som du kan prova under happy hour är den klassiska Negroni, som är något “aggressiv” men som älskas av lokalbefolkningen. Negroni är gjord på bitter campari, röd martini, gin och is och intas företrädesvis med lite snacks. När du väl sätter dig till bords på en restaurang i Milano är det en god idé att börja med en traditionell antipasto, nervetti, som av gjord av kokade kalvben som skärs i små bitar och mixas med lök.

Som först rätt är det i det närmaste obligatorisk att beställa in en Risotto alla Milanese, som är gjord på nötköttsbuljong och smaksatt med saffran. Som andrarätt kan du prova en annan klassisk rätt från Milano, så kallad cassouela. Det är en extremt mättande rätt som innehåller olika delar griskött (svans, revben, svål, fötter och öron) och som kokas med grönkål och andra grönsaker. Skulle du inte vara så modig kan du beställa en smakrik Milanesisk kotlett, som troligen inte smakar som något annat du tidigare prövat. Besöker du Milano under jultid bör du avsluta din lunch med stor bit Panettone. Det är den lokal julkakan. För att addera ytterligare en smakdimension kan Panettonen med fördel intas tillsammans med mascarpone.

Italien är också ett land som kan erbjuda mängder av välsmakande viner. Det kan vara en god idé att prova några olika på plats, för att sedan köpa med sig några flaskor av de viner som man tyckte mest om.

Vill du äta en riktigt god pizza under din vistelse i Milano, så kan du styra kosan mot Pizzeria Spontini (Via Gaspare Spontini). Restaurangen, som funnits i många år, är liten och gemytlig och kommer garanterad inte att göra dig besviken. En annan mycket trevlig restaurang i Milano är Aimo e Nadia (Via Montecuccoli 6). Här serveras mat som rätter sig efter säsongaktuella råvaror. Att äta på Aimo e Nadia kan uppfattas som relativt dyrt, men restaurangen är väl värd ett besök.

Letar du efter att sätta tänderna i en oemotståndligt god pasta rekommenderas La Capanna (Via Donatello 9). När du väl besöker denna trevliga restaurang så bör du också prova någon av de utsökta efterrätterna. Om du känner dig sugen på genuin och robust kokkonst så kan du slå dig på restaurang Trattoria da Pino (Via Cerva 14). Maten som serveras här är inte bara ytterst välsmakande. Det är också relativt billigt att äta på restaurangen. Har du planerat in att äta på någon av stadens mer populära restauranger är det alltid en god idé att beställa bord i förväg. Besöker du Milano under en weekend kan det till och med vara aktuellt att beställa bord innan avresan. Det är inte självklart att du ska ge dricks i Italien. Men om du tycker att maten är välsmakande så är detta naturligtvis en fin gest.