Sök och boka hotell i Milano

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Milano sevärdheter


Milano sevärdheter. Den italienska miljonstaden Milano har något att erbjuda alla, gammal som ung. Milano formligen kryllar av sevärdheter. Det finns många byggnader och platser som vittnar om stadens långa och spännande historia. Milano är bland annat känt för sina många kyrkor, däribland den gotiska katedralen Duomo, Santa Maria delle Grazie, Basilica di Sant’Ambrogio och Sant’Alessandro.

Duomo är Italiens näst största kyrka och världens tredje största. Endast Peterskyrkan i Rom är större. Det tog hela 500 åt att bygga Duomo och det är kanske inte så konstigt om man betänker att kyrkan har 35 spiror och 96 vattensprutare. Här finns också världens största samling av marmorstatyer, totalt 3 400 stycken. Den kanske mest berömda är Madonnan, som blivit en symbol för Milano.

I Santa Maria delle Grazie återfinns en av konsthistoriens mest berömda målningar, Leonardo da Vincis Den sista måltiden. Målningen överlevde, som av ett under, de allierades bombningar under Andra Världskriget, 1943. På Museo d’Arte Antica kan man beskåda frescomålningar av både Leonardo da Vinci och Michelangelo. Den konstintresserad bör också under en vistelse i Milano ta chansen att besöka Pinacoteca di Brera, Pinacoteca Ambrosiana, Poldi Pezzoli, the Bagatti Valsecchi Museum och Musei del Castello.

Milano brukar räknas till världens viktigaste centrum för opera. En av stadens mest berömda sevärdheter är operan La Scala. Operan, som ersatte den nedbrunna Teatro Regio Ducale, invgides den tredje augusti år 1788. Det första verk som spelades på La Scala var operan L’Europa riconosciuta, av Antonio Salieris. Cimitero Monumentale di Milano är en mycket berömd kyrkogård i Milano. Här ligger storheter som Salvatore Quasimodo, Amilcare Ponchielli och Luca Beltrami begravda. Kyrkogården ritades av arkitekten Carlo Maciachini och öppnade år 1886. Under årens lopp har man flyttat hit ett stort antal klassiska skulpturer.

En annan stort sevärdhet i Milano är Biblioteca Ambrosiana. Detta historiska bibliotek grundades av kardinal Federico Borromeo (1564-1631), vars agenter hämtade böcker och manuskript från Västeuropa, Grekland och Syrien. Castello Sforzesco tillhör också Milanos största sevärdheter. Detta slott började byggas redan på 1300-talet.

År 1450 började, den italienska kondottiären och grundare av Sforzadynastin, Francesco Sforza att bygga om slottet, och modifikationer har också gjorts av senare generationer. Idag inrymmer slottet Milanos stadsmuseum och samlingar av konst. Vid torget Piazza Duomo ligger den mycket fina gallerian Vittorio Emanuele. Här kan du beskåda flertalet vackra målningar och njuta av fin arkitektur. I Vittorio Emanuele finns exklusiva klädbutiker, kaféer och souvenirbutiker.

Du ska vara medveten om att många av Milanos sevärdheter är turistattraktioner som drar stora massor av besökare till sig. Om du exempelvis vill beskåda Nattvarden så bör du boka i detta besök några dagar i förväg. Vill du ha mer information om sevärdheterna i Milano kan du vända dig till någon av staden turistinformationskontor. Dessa hittar du på centralstationen, på första våningen nära Gran Bar, samt vid Piazza Duomo. Turistinformationen vid centralstationen är öppen måndag till lördag 09-00 till 18.00, och söndagar och andra helgdagar 09.00 till 17.00. Öppettiderna för turistinformationen vid Piazza Duomo är måndag till lördag 08.45 till 13.00 och 14.00 till 18.00. På söndagar och helgdagar är turistinformation öppen 09.00-13.00 och 14.00 till 17.00.