Sök och boka hotell i Milano

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Resa Milano


Resa Milano. Den italienska staden Milano är destination som passar att resa till året om. Milano är stad som kan erbjuda mängder av sevärdheter. Staden har en lång och spännande historia och ska ha grundats av kelterna redan på 600-talet f.Kr. Milano är bland annat känt för katedralen Duomo, Santa Maria delle Grazie, operan La Scala, gallerian Vittorio Emanuele, Museo d’Arte Antica och Castello Sforzesco. Många väljer också att resa till Milano för att titta på fotboll i världsklass. Det första steget i att planera en semester till Milano är att se sig om efter ett lämpligt transportmedel. Försök alltid att göra upp en budget för resan till Milano innan du på allvar börjar leta efter färdmedel och logi. På så vis blir det lättare att avgränsa sin sökning.

Ett smidigt att resa till Milano är med flyg. För att få tag på en prisvärd flygresa till Milano ska man se till att vara ute i god tid. I regel är det svårast att få tag på en resa till Milano under veckosluten. Du bokar enklast din resa till Milano direkt på Internet. Några bra sajter för att hitta resor till Milano är Seat24, Travelstart, Flygvaruhuset och Travellink. Jämför alltid priset mellan flera avgångar innan du bokar din resa till Milano. Kontrollera också ifall det pris som anges för en flygbiljett till Milano är inklusive skatter och avgifter. Annars finns det en risk att den flygbiljett som till en början verkade vara så prisvärd, i slutändan inte kommer att bli det. Försök att hitta ett direktflyg till Milano. Det förkortar inte bara restiden utan är ofta också billigare.

I området kring Milano finns tre stycken flygplatser. Dessa är Malpensa, Linate och Orio al Serio. Regionens största flygplats är Malpensa, som ligger ungefär fem mil norr om Milano. Sju kilometer öster om Milano ligger Linate. Orio al Serio, som först och främst trafikeras av lågprisbolag som Ryanair, ligger egentligen närmare staden Bergamo. Den räknas dock som en av Milanos flygplatser och restid in till stadens centrum är omkring 45 minuter.

Du kan självklart också resa till Milano med bil. Kom ihåg att avsätta rikligt med tid för att köra genom Europa. På så vis slipper du stressa när du bilar ner genom Tyskland. Då du tar bilen till Milano kan det vara en god idé att förse sig med en detaljerad färdanvisning. En sådan kan du skriva ut från sajten Map24. Om du reser med bilen till Milano så ska du alltid på förhand kontrollera ifall ditt hotell eller vandrarhem kan erbjuda en parkeringsplats. Om så inte är fallet så bör du kolla upp var man billigast och säkrast kan ha bilen stående under vistelsen i Milano.

Det är ett gott råd att undvika att köra i Milano. Många gator i staden är smala och det är relativt ont om parkeringsplatser. Vidare är trafiksituationen i denna miljonstad något mer rörig än i andra europeiska storstäder. I centrum är det dessutom förbjudet att köra bil. Det bästa sättet att ta sig längre sträckor i Milano är med tunnelbanan, La Metropolitana. Stadens tre linjer täcker det mesta av staden och en enkelbiljett kostar endast 1 Euro.

När du har hittat en resa till Milano är det hög tid att se sig om efter logi. I Milano finns det hotell i de flesta prisklasser. Letar du efter lyxhotell i Milano rekommenderas Carlton Hotel Baglioni (Via Senato 5), Milan Marriott Hotel (Via Washington Giorgio 66) och Hotel Pierre Milano (Via Edmondo De Amicis 32). Några hotell i mellanprisklassen som rekommenderas är
Hotel Ariosto (Via Lodovico Ariosto 22), Hotel Naviglio Grande (Via Alzaia Trieste 11), Hotel Valganna (Via Vare 32) och Hotel Green House (Viale Famagosta 50). Reser du till Milano med en mer begränsad budget kan du ta in på något av stadens trevliga vandrarhem, såsom Piero Rotta AIG Youth Hotel (Via Salmoiraghi 1), Postello (Via Della Pergola 5) och Amirai Hostel (Via Carlo Goldoni 84).